Het bedrijf

Groeneveld Watersport is een watersportbedrijf gevestigd in Dokkum, Friesland. Het bedrijf is eind 2016 opgericht door Chris Groeneveld.


Het begon allemaal thuis vanaf de oprit met kleine bootjes die in een caravanstalling gestald werden. 

Bij elke klus of bezichtiging werd er heen en weer gereden met de boten. Dit begon al snel te vervelen en daarnaast werd de caravanstalling al snel te klein. 


Toen na lang zoeken de huidige locatie aan "Over de Ee" beschikbaar kwam was de keuze dus ook snel gemaakt, we gaan verhuizen! 

Na wat sloop en verbouw werkzaamheden werden alle boten overgeplaatst en werd ook gedacht aan een winterstalling. Op deze locatie ging het allemaal gebeuren!

Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid. Sinds 2019 is Groeneveld Watersport namelijk officieel dealer van Lago Amore sloepen en tenders. Deze sloepenlijn sloot fantastisch aan bij het al bestaande aanbod en maakt tot een perfecte combinatie van nieuwe en gebruikte boten. 

De nieuwe Lago Amore sloepen en tenders worden in eigen beheer opgebouwd. Dit om de kwaliteit en de door de klant gewenste opties goed te kunnen waarborgen. 


Daarnaast is er een eigen werkplaats beschikbaar voor buitenboordmotoren, diverse trailers voor het vervoer van allerlei soorten boten en een heftruck voor het zwarte til -en hijswerk. 


In de winterstalling is momenteel plek voor ruim 60 boten. Al deze boten worden met de grootste zorg vertroeteld en goed weggezet voor de winterperiode.